Ben je geconfronteerd met een naderend einde ten gevolge van ziekte of ouderdom? Is hierin behoefte aan professionele ondersteuning voor jezelf of met zorg naar de nabestaanden toe? Neem gerust vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Herken je een aantal kenmerken van onzekerheid zoals erg kritisch naar jezelf zijn of gevoelig voor de mening van anderen? Verlang je naar meer zelfvertrouwen, persoonlijk leiderschap en meer innerlijke rust?

Iedereen maakt weleens iets heftigs mee. Heeft de gebeurtenis grote impact op jouw leven en lukt het niet om dit een plek te geven? Dan spreken we van trauma. EMDR is zeer succesvolle gebleken om trauma te verwerken.

Overspannenheid kan leiden tot je opgebrand en geestelijk uitgeput voelen. Onderschat je klachten niet. Hoe langer je jezelf overbelast en uitput hoe ernstiger je klachten zullen zijn en hoe langer het herstelproces kan duren.

Een verlieservaring kan je behoorlijk van je stuk brengen. Het is belangrijk dat je tot een persoonlijk en zorgvuldig verwerkingsproces kan komen om het verlies een draagbare plek te kunnen geven.

Veel mensen voelen zich wel eens neerslachtig, somber of depressief. Dit kan gepaard gaan met een futloos gevoel, veel piekeren, nergens zin in hebben en continu moe zijn. Blijf er niet te lang mee doorlopen als de klachten aanhoudend of terugkerend zijn.

Iedereen is wel eens bang en kent angst. Gelukkig maar, want angst waarschuwt je voor gevaar en is nodig om jezelf te beschermen. Echter als je overmatig piekert en je zorgen maakt is het raadzaam daar niet te lang mee rond te blijven lopen. 

Herken jij een verminderd vermogen om te kunnen genieten, prikkelbaar en snel geïrriteerd zijn. Moeite hebben met kunnen ontspannen en energieverlies. Het idee hebben het niet meer te kunnen overzien? Dan kan er sprake zijn van overbelasting.