Sanne de Burger (1978)
Sanne de Burger (1978)

Over mij

Al ruim 15 jaar begeleid ik mensen op hun levenspad bij het tijdelijk vastlopen in hun leven en bij behoefte aan meer richting of inspiratie. Dit vanuit de heelheid, de verbinding met jouw natuurlijke staat van zijn met wie jij in werkelijkheid bent. 

Sinds 2019 ben ik werkzaam als zelfstandig psychosociaal therapeut, trainer en coach. Daarnaast ben ik als GGZ professional nauw betrokken bij de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) en met veel enthousiasme werkzaam in de functie als POH-GGZ voor huisartsen.

Als jong meisje had ik al een fascinatie voor het leven en de dood en bijzonder geïntrigeerd door de psyche van de mens. De opleiding tot GGZ Verpleegkundige was destijds een logische stap. Vanaf 2006 heb ik op veel verschillende afdelingen en diverse functies binnen de Specialistische en Generalistische Basis GGZ ervaringen opgedaan, naast het werk in een Hospice.

Mijn persoonlijke zoektocht naar verdieping bracht mij o.a. in aanraking met entheogenen, Deze ervaringen hebben voor mij onder andere bijgedragen in diepere inzichten in wat het is om mens te zijn, een spiritueel ontwaken in heelheid en vrijheid als onze natuurlijke staat van Zijn. Het heeft mij meer bewustzijn gebracht waarin ik nu vanuit dankbaarheid, zachtheid en compassie beweeg met vertrouwen, ook in de uitdagende fases van het mens zijn. Sinds 2015 heb ik inmiddels meer dan duizend mensen mogen ondersteunen in proceswerk met psychedelica. Het is een voorrecht om sinds 2019 hierin ook verbonden te zijn aan het Essence Instituut. Hier worden internationale psychedelische retraites gefaciliteerd voor volwassene onder deskundige en professionele begeleiding.

Op 34 jarige leeftijd mocht ik mezelf ervaringsdeskundige noemen in rouwen na meerdere verlieservaringen van dierbaren, waaronder mijn beide ouders. Dit rouwproces heeft mij geleerd dat je rouw met je meedraagt en onderdeel is van het leven. Iets wat heel veel liefdevolle zorg en compassie vraagt. Een half jaar na het overlijden van mijn moeder kreeg ik in 2014 zelf de diagnose kanker. Een jaar vol intensiteit en onzekerheid ging hiermee van start. Ondanks de heftige en uitdagende periode heeft het mij vooral hele rijke, waardevolle lessen en inzichten gebracht.

Deze levensfase heeft mij tot het heldere inzicht gebracht dat ik het leven veel te serieus was gaan nemen. Ik was druk bezig te voldoen aan verwachtingen van anderen. Zoveel conditioneringen en patronen die waren ontstaan vanuit onder andere mijn familiesysteem, omgevingsfactoren en de maatschappij. Hierin had ik onvoldoende geleerd goed in contact te blijven staan met mijn ware zelf.  Dat ik ziek werd is achteraf bekeken geen gek gevolg geweest. Het heeft mij de enorme rijke realisatie gebracht dat ik een keus heb om niet langer meer vanuit overleven en wilskracht te leven maar gedreven vanuit Zielskracht. Vanuit hier ben ik er graag voor jou.

You are not separate from the whole.
You are one with the sun, the earth, the air.
You don't have a life.
You are life.

~ Eckhart Tolle ~

Opleidingen:

 • Acceptance and Commitment Therapy (ACT)
 • Mindfulnesstrainer MBSR/MBCT
 • Basis en verdieping Cognitieve Gedragstherapie (VGCt)
 • Praktijk Ondersteuner Huisartsenzorg GGZ (POH-GGZ)
 • Positieve Psychologie
 • Management Zorg en Welzijn
 • GGZ Verpleegkundige
 • EMDR (Mindfulness en Eye Movement Desentization and Reprocessing therapie) in opleiding.
 • School voor Zijnsori├źntatie – leerjaar 2.

Doorlopend volg ik diverse (bij)scholingen trainingen/cursussen en workshops ten behoeve van mijn accreditatie en eigen persoonlijke groei en ontwikkeling.

 

Lidmaatschap en registratie (accreditatie);

 • Aangesloten bij het BIG register,
 • Beroepsvereniging en kwaliteitsregister V&VN,
 • Landelijke Vereniging POH-GGZ en het kwaliteitsregister ANPG.