Ground of Being Transformational Breathing

Een bewuste ademhaling zorgt voor meer emotionele balans, mentale (veer)kracht en gezondheid! Gelukkig beschikken we over een volledig automatisch ademhalingssysteem die “gewoon” werkt zonder erbij na te hoeven denken. Toch is het raadzaam om ook bewust te leren ademen, het stelt je in staat te leven vanuit meer verbinding, met jezelf en alles en iedereen om je heen.

Wist je dat de meeste mensen maar circa 30% van hun longcapaciteit benutten ten gevolge van o.a. spanning, geblokkeerde emoties en verkeerde adem gewoonten. Via bewust ademen kun je leren weer meer longcapaciteit te openen en te gebruiken.

De bewust verbonden (circulaire) ademhaling is een actieve vorm van ademhalen zonder pauzes tussen de in- en uitademing. Zo verbind je de diepere inademing gevolgd door een kortere moeiteloze uitademing. Door het snellere tempo van ademhalen verandert er direct van alles in je systeem. De balans van O2 en CO2 wordt als het ware even flink door elkaar geschud en schakel je de Neocortex (ook wel het ‘denkende brein’ genoemd) uit.

Het is een methodiek waarmee je blokkades die beperken in het dagelijks leven zoals; vastzittende emoties, pijn, overtuigingen en conditioneringen in beweging kan brengen. De energie neemt toe en versterkt het herstellend vermogen van het lichaam. Het brengt je terug in het hier en nu, verhoogd het bewustzijn en kan leiden tot meer helderheid en inzichten. Het doorbreken van deze oude patronen en overtuigingen brengt je terug naar jouw natuurlijke staat van Zijn, waarin je (meer) ruimte en vrijheid kan ervaren.

Is verbonden (circulair) ademen geschikt voor jou?

Heb jij meer behoefte aan ontspanning en opladen, minder denken en meer in verbinding staan met je lichaam? Wees welkom zodat je zelf de kracht van een ademsessie kan ervaren. De verbonden (circulaire) ademhaling is een effectieve en krachtige methode voor het optimaliseren van je fysieke, emotionele en mentale welzijn.

We leven in een gejaagde en overweldigende maatschappij waarin traumatische ervaringen en het aantal Burn-out gerelateerde klachten blijven toenemen Misschien herken je bij jezelf ook sommige dingen zoals; vermoeidheid, innerlijke onrust, spierspanningen, slaapproblemen, somberheid, hoofdpijn, maag en darm klachten, obstipatie, verminderde concentratie, onzekerheid en gevoelens van minderwaardigheid, je niet verbonden voelen, moeilijk kunnen ontspannen, hartkloppingen, angst en paniekgevoelens?

Heb jij ook behoefte aan;

 • Vergroten van het (lichaam)bewustzijn
 • Reductie van stress en spanning
 • Meer vitaliteit
 • Vermindering van angst/ paniekklachten
 • Verbeterde stemming
 •  Acceptatie
 • Innerlijke rust
 • Meer levenslust
 • Meer zelfvertrouwen
 • Meer zelfliefde
 • De ademcapaciteit verbeteren
 • Herstel na COVID klachten

Verbonden Ademwerk bij Ground of Being is niet geschikt voor mensen met epilepsie, glaucoom, hartklachten, zwangerschap, psychose of bekend met een bipolaire stoornis. Graag denken we mee wat voor jou de beste ondersteuning kan zijn in jouw proces.  

Individueel of groepssessie?

Zowel in de individuele ademsessies als in groepssessies passen Sanne de Burger en Michel Terschegget (gecertificeerd ademcoach) de verbonden ademtechniek toe. Er is geen ervaring nodig voor een kennismaking met ademwerk individueel of in groepsverband. Wil je passend advies wat voor jou de beste eerste stap hierin is, neem gerust contact met ons op.

Programma:

 • inloop
 • korte uitleg
 • meditatie
 • start actieve deel verbonden ademen
 • ontspanningsfase om actieve deel te integreren
 • korte deelronde – kopje thee
 • afronding

Tip: draag lekker zittende comfortabele kleding.

Tarieven inclusief BTW:
Kosten deelname groepsessie € 40,- p.p.
Kosten individuele ademsessie 1 op 1 van 90 minuten € 125,- p.p.
Kosten individueel ademtraject 3 sessies 1 op 1 van 90 minuten € 350,- in plaats van € 375,- p.p.

Individuele sessie

Een individuele ademsessie begint met een intake gesprek onder het genot van een kopje thee. Bij een individuele ademsessie wordt je één-op-één begeleid met maximale aandacht en begeleiding met een duur van anderhalf uur. We zullen ingaan op je huidige situatie, je achtergrond, fysieke, mentale en emotionele gezondheid. Afhankelijk van de intentie en hulpvraag bepalen we de doelstelling van de sessie. Hoeveel sessies nodig zijn, verschilt per persoon. Een minimum van drie sessies zijn wenselijk om een goed en helder beeld van je ademhalingspatroon te krijgen.

Na de intake starten we liggend de ademsessie, die bestaat uit actief (verbonden) ademen gevolgd door de ontspanningsfase, ondersteund door muziek. Tijdens de sessie observeert de ademcoach de ademhaling en helpt je om de ademhaling optimaal te openen.

Zie ook wetenschappelijke uitleg wat de bewuste ademhaling kan betekenen;

Groepssessie

Een groepssessie begint met een introductie in de groep voorafgaand aan de ademsessie. Hierin liggen de deelnemers samen op een yogamat (afhankelijk van de ruimte) in een cirkel. De actief verbonden ademhaling zal gemiddeld 30/45 minuten duren gevolgd door de ontspanningsfase van 30 minuten. Dit wordt ondersteund door muziek. Tijdens de sessie observeert het team de ademhaling en helpt om de ademhaling optimaal te openen.

De groepssessies worden altijd begeleid onder leiding van een gecertificeerd ademcoach met ondersteuning door een co-trainer of teamlid.

In samenwerking en met dank aan https://www.vitalityworld.nl/ vindt daar 1 keer per maand de ademgroep plaats. Volg ons via AdemCirkel Etten-Leur voor alle actuele event datums: https://www.facebook.com/profile.php?id=100057657361074

” Breath is the bridge which connects life to consciousness “

~Thich Nhat Hanh ~

Zakelijk

Voor bedrijven en werknemers organiseren wij ook ademworkshops. Voor meer informatie en maatwerk neem gerust contact op om de wensen en mogelijkheden te bespreken.

Deel op:

Behoefte aan meer ademruimte?

Neem gerust contact op of meld je aan.