Ground of Being Experience

Wat te verwachten bij een legale psychedelische ervaring bij Ground of Being:

Bij Ground of Being maken wij alleen gebruik van de psilocybine vanuit de magische truffels vanwege de legaliteit, veiligheid, toegankelijkheid en enorme effectiviteit.

Alle ervaringen worden gehouden op aanvraag individueel, duo ervaringen of in kleine en intieme groepen van maximaal 10 deelnemers waarbij dan minimaal 2-3 professionele facilitators aanwezig zijn.

ONE-DAY PRIVATE EXPERIENCE GROUND OF BEING

 • 10.30 uur aankomst & welkom
 • 11.00 uur meditatie & ademwerk
 • 12.00 uur rustmoment – voorbereiding truffels
 • 13.00 uur meditatie & start truffel ceremonie
 • Na gemiddeld 4-6 uur vers fruit
 • Rond 19.00 uur lichte maaltijd (soep)
 • Rond 20.00 uur deelronde
 • 21.00 uur afsluiting van de dag

Integratie video call op nader te bepalen datum 1 a 2 weken na de EXPERIENCE

(Afhankelijk van het proces zijn alle tijden onder voorbehoud en dienen als richtlijn zodat alles steeds afgestemd wordt op de behoefte en wensen van de deelnemer in het proces)

TWO-DAY PRIVATE EXPERIENCE GROUND OF BEING

 

 • 10.30 uur aankomst & welkom
 • 11.00 uur meditatie en ademwerk
 • 12.00 uur rustmoment – voorbereiding truffels
 • 13.00 uur meditatie & start truffel ceremonie
 • Na gemiddeld 4-6 uur vers fruit
 • Rond 19.00 uur lichte maaltijd (soep)
 • Rond 20.00 uur deelronde
 • 21.00 uur afsluiting van de dag

Tweede dag

 • 8.00 uur meditatie
 • 8.30 uur ontbijt en deelronde
 • 9.30 uur integratie wandeling en tips
 • 10.30/11.00 uur afsluiting

Integratie video call op nader te bepalen datum 1 a 2 weken na de EXPERIENCE

(Afhankelijk van het proces zijn alle tijden onder voorbehoud en dienen als richtlijn zodat alles steeds afgestemd wordt op de behoefte en wensen van de deelnemer in het proces)

Stap 1) AANMELDING:

Kies het type gewenste EXPERIENCE via de knop aanmelden. Je ontvangt dan informatie over de mogelijkheden en tarieven. Van hieruit zullen we de intakeprocedure starten tot een nader te bepalen data voor de gewenste Ground of Being EXPERIENCE.

Aanmelden

Alle aanvragen worden gescreend op psychopathologie en huidig medicijn gebruik voor jouw eigen veiligheid en welzijn.

Dit vindt telefonisch of via een video call plaats om vragen en verwachtingen te verduidelijken en te onderzoeken of een psychedelische reis (op dit moment) bij Ground of Being passend is.

Locatie voor de One- Day en Two- Day EXPERIENCE kan plaatsvinden thuis, op een *externe locatie naar wens of bij Ground of Being in de praktijkruimte aan huis in Etten- Leur.

De Three-Day group- EXPERIENCE zal apart vermeld worden via de website zodra de nieuwe data bekend zijn en vinden plaats in het prachtige Brabant te midden van alle rust en natuur op een luxe en accommodatie voorzien van 1 en 2 persoons slaapkamers.

* Kosten voor een extern te huren AirB&B locatie of natuurhuisje zijn voor eigen rekening of worden op verzoek geboekt door Ground of Being en doorberekend op het gevraagde tarief van de EXPERIENCE.

De integratie gaat ook door na deze EXPERIENCE, eigenlijk begint de reis dan pas echt! Er wordt stil gestaan bij integratie tips en is een belangrijk onderdeel ter ondersteuning voor eventuele re-oriëntatie van het huidige leven. Na de 1 en 2 daagse Ground of Being EXPERIENCE zal er een online integratie video call plaatsvinden.

Waarom professionele begeleiding?

Professionele begeleiding is belangrijk omdat er bij inname van psylocibine verstoringen in de waarneming plaatsvinden wat kan leiden tot (lichte) paniek, angst, andere negatieve emoties en desoriëntatie. De perceptuele waarneming veranderd. Ook de fysieke conditie is van belang omdat de waarneming versterkt wordt waardoor pijnklachten verder uitvergroot kunnen worden. Belangrijk om een negatieve ervaring (‘bad trip’) te voorkomen is dat er een rustige omgeving wordt gecreëerd die niet verstoord kan worden en een warme en rustige sfeer uitstraalt die bijdraagt aan het gevoel van veiligheid.

Minstens zo belangrijk is om vooraf aandacht te besteden aan welke gevoelens, ideeën en verwachtingen er aanwezig zijn. Een open en nieuwsgierige blik ondersteund in de overgave aan de ervaring die dan leiden tot de beste ervaringen. Bepaalde automatische gedachten en overtuigingen vallen vaak weg en daardoor kunnen zich compleet nieuwe manieren van denken en kijken naar jezelf en de wereld om je heen ontstaan. Soms ervaren mensen het als een zeer helende therapie van jaren in enkele uren. Inmiddels heb ik sinds 2015 meer dan duizend mensen mogen ondersteunen in hun psychedelische ervaring.

Contra- indicaties bij Ground of Being: mensen met bepaalde psychiatrische problematiek en bepaalde medicatie welke versterkende of remmende effecten kunnen hebben worden uitgesloten voor deelname. Mensen met een voorgeschiedenis van cardiovasculaire aandoeningen, met name hypertensie wordt psilocybine afgeraden vanwege een tijdelijke verhoging van de bloeddruk die kan optreden bij gebruik in hoge dosering. Tevens uitgesloten voor deelname jongeren onder de 25 jaar onder andere vanwege de ontwikkeling die het brein nog doormaakt.

Benieuwd naar meer informatie over het gebruik van psychedelica en of dit iets is voor jou afgestemd op jouw wens en behoefte? Neem gerust contact op en ik vertel je graag meer over de mogelijkheden en daarbij behorende tarieven.

* Deelname bij Ground of Being is alleen mogelijk na expliciete screening en intake *

Hedendaags onderzoek toont aan dat psychedelische ervaringen kunnen bijdragen aan een verbeterde levenskwaliteit. Zo zijn er inmiddels al veelbelovende resultaten bekend bij depressie, clusterhoofdpijnen, ADHD. Psychedelica hebben een rijke geschiedenis die al duizenden jaren teruggaat. Psychedelische planten werden in primitieve stammen gebruikt tijdens inwijdingsrituelen en helende praktijken. Tegenwoordig worden ze steeds vaker gebruikt voor persoonlijke ontwikkeling, emotionele en spirituele groei voor een meer vervullend, relaxter, lichter en gelukkiger leven. Het gebruik van psilocybine binnen de reguliere GGZ behoort nog niet tot de verzekerde zorg. Echter zijn de wetenschappelijke onderzoeken zo veelbelovend dat de verwachting is dat dit over een aantal jaren een onderdeel kan vormen binnen de reguliere GGZ en de verzekerde zorg.

Psilocybine is de werkzame psychedelische stof die voorkomt in diverse paddestoelen en schimmels. Psilocybine komt uit de tryptamine familie. Wanneer je een dosis inneemt van deze stof afkomstig wordt psilocybine in het lichaam omgezet in psilocine, wat een effect heeft op de serotonine receptoren in de hersenen. Ground of Being gebruikt hiervoor legale psychedelische truffels. Afhankelijk van de dosis in combinatie met de staat van jouw lichamelijke en geestelijke gesteldheid kan dit zo een 3 tot 8 uur duren.

Onderzoek heeft uitgewezen dat psychedelica niet verslavend zijn vanwege de lage toxiciteit en zelfs ingezet worden om verslavingen te behandelen.

Truffels zijn 100% legaal, zijn niet verslavend, vallen NIET onder de Opiumwet en zijn veilig volgens het RIVM. In het jaar 2000 is gebleken vanuit het RIVM risico analyse onderzoek dat psilocybine en psilocine GEEN risico’s voor de volksgezondheid vormen. Hierdoor is het gebruik van truffels legaal. Truffels (sclerotia) zijn GEEN paddo’s en vallen daardoor niet onder de Opiumwet en zijn dus legaal in Nederland. De samenvatting van de risico analyse van het RIVM is hieronder terug te lezen; https://www.rivm.nl/bibliotheek/digitaaldepot/cam_paddo_advies.pdf

Wetenschap en informatie over psilocybine

De webpagina van Microdosing Institute biedt informatie over wat is micro-doseren nou precies en wat zijn de voordelen en risico’s, de geschiedenis van psilocybine, naast alle overige veel gestelde vragen;

Deel op:

Opzoek naar (meer) rust, bezieling en/of bewustzijn?

Neem dan vrijblijvend contact op.