Ground of Being Coaching & Counseling

Als jarenlang ervaren therapeut ondersteun ik je graag in jouw proces om op een veilige en bewuste manier het maximale uit jezelf te halen. Hierin onderzoek ik graag samen met jou wat je behoeften zijn en of ik daarin wat kan betekenen voor jou. Hierin kan je bepalen of de visie van Ground of Being en mijn manier van werken jou aanspreken.


Ground of Being biedt coaching & counseling op maat;

Regulier traject losse sessies mogelijk of een traject kort, middel of intensief.

Integratie traject na een psychedelische reis om deze ervaring tot een positieve, blijvende verandering om te kunnen zetten en alle inzichten te integreren in het dagelijks bestaan.

Sessie(s) met behulp van micro-dosering – ondersteuning met behulp van psychedelica van de truffels.


Intake

Een intakegesprek duurt 60 minuten en vindt plaats vanuit de praktijkruimte aan huis of online door middel van een videocall. Daarin gaan we uitgebreid in op jouw hulpvraag en wensen. Hierin bied ik je ruimte en aandacht om samen dieper in te gaan op de thema’s die bij jou spelen. In onderling overleg maken we een inschatting van de inhoud en het aantal sessies en of een kort of langer traject wenselijk is. Hierin kan ik gebruik maken van verschillende therapievormen (zie werkwijze) afgestemd op jouw vraag en behoefte.

Tarieven:

Intake Ground of Being 75 minuten € 145,- (inclusief BTW)
Sessie Ground of Being 60 minuten bedraagt € 125,- (inclusief BTW)

Binnen de praktijk ontmoet ik veel mensen met de behoefte aan bewustzijnsontwikkeling en spirituele groei voor een meer vervullend, relaxter, moeitelozer en gelukkiger leven. Hedendaags onderzoek toont aan dat psychedelische ervaringen kunnen bijdragen aan een verbeterde levenskwaliteit. Zo zijn er inmiddels al veelbelovende resultaten bekend bij depressie, clusterhoofdpijnen en ADHD. Het gebruik van psilocybine binnen de reguliere GGZ behoort nog niet tot de verzekerde zorg. Echter zijn wetenschappelijke onderzoeken zo veelbelovend dat de verwachting is dat dit over een aantal jaren een onderdeel kan vormen binnen de reguliere GGZ en de verzekerde zorg. Bij Ground of Being wordt alleen gebruik gemaakt van de legale psychedelische truffels vanwege de legaliteit, veiligheid, toegankelijkheid en enorme effectiviteit.

Waarom professionele begeleiding bij gebruik van psilocybine?

Professionele begeleiding is belangrijk omdat er bij inname van psylocibine verstoringen in de waarneming plaatsvinden wat kan leiden tot (lichte) paniek, angst, andere negatieve emoties en desoriëntatie. De perceptuele waarneming veranderd. Ook de fysieke conditie is van belang omdat de waarneming versterkt wordt waardoor pijnklachten verder uitvergroot kunnen worden. Belangrijk om een negatieve ervaring (‘bad trip’) te voorkomen is dat er een rustige omgeving wordt gecreëerd die niet verstoord kan worden en een warme en rustige sfeer uitstraalt die bijdraagt aan het gevoel van veiligheid.

Minstens zo belangrijk is om vooraf aandacht te besteden aan welke gevoelens, ideeën en verwachtingen er aanwezig zijn. Een open en nieuwsgierige blik ondersteund in de overgave aan de ervaring die dan leiden tot de beste ervaringen. Bepaalde automatische gedachten en overtuigingen vallen vaak weg en daardoor kunnen zich compleet nieuwe manieren van denken en kijken naar jezelf en de wereld om je heen ontstaan. Soms ervaren mensen het als een zeer helende therapie van jaren in enkele uren.

Ground of Being hanteert de volgende richtlijn m.b.t. Contra- indicaties bij gebruik van psilocybine: mensen met bepaalde psychiatrische stoornissen en bepaalde medicatie welke versterkende of remmende effecten kunnen hebben worden uitgesloten voor deelname. Mensen met een voorgeschiedenis van cardiovasculaire aandoeningen, met name hypertensie wordt psilocybine afgeraden vanwege een tijdelijke verhoging van de bloeddruk die kan optreden bij gebruik in hoge dosering. Tevens uitgesloten voor deelname jongeren onder de 25 jaar onder andere vanwege de ontwikkeling die het brein nog doormaakt.

Op de webpagina van Microdosing institute: www.microdosing.nl kun je meer lezen over de geschiedenis ervan. Zoals wat is micro-doseren nou precies en wat zijn de voordelen en risico’s naast alle overige veel gestelde vragen;

Deel op:

Opzoek naar (meer) rust, bezieling en/of bewustzijn?

Neem dan vrijblijvend contact op.